Verkoop Kleding
Image default
Bedrijven

De meest populaire druktechnieken voor textiel

Textiel bedrukken is geen nieuwe trend in de mode. Je kunt het logo of andere afbeeldingen afdrukken op T-shirts, jassen, overhemden, hoodies en sportkleding. De druktechniek kan worden onderverdeeld in handmatig en machinaal printen. Verschillende kleding druktechnieken die je kunt proberen, zijn zeefdruk, DTG-afdrukken, DTF-afdrukken, warmte overdracht afdrukken, sublimatie en plastisol afdrukken. Dus, wat is de beste techniek om kleding te bedrukken? Het is best moeilijk om de beste techniek te kiezen. Dat komt omdat de manier om de druktechniek te kiezen afhankelijk is van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort stof, het aantal kleuren en de hoeveelheid kleding die je wilt bedrukken.

Zeefdruk gebruiken

Zeefdruk is een van de meest bekende textiel druktechnieken. Het resultaat van zeefdruk is bevredigend omdat de kleur van de inkt opvallend is. Bovendien kan de afdruk langer meegaan omdat de kleur niet gemakkelijk vervaagt. Je kunt zeefdruk gebruiken om tekst, logo’s of afbeeldingen op elk type stof af te drukken. Zorg er echter wel voor dat het kledingstuk een vlak oppervlak heeft. Helaas is deze druktechniek niet geschikt voor het printen van kleurrijke ontwerpen.

Kleurstof sublimatie afdrukken

Deze techniek vereist meerdere stappen om het beste printresultaat te krijgen. Eerst wordt het ontwerp gedrukt op thermisch transferpapier. Dit papier wordt ook wel dye sublimation paper genoemd. Vervolgens kun je dit papier gebruiken om het ontwerp op de kleding over te brengen. Om de inkten aan de stof te hechten, moet je het papier verwarmen en aandrukken. Op deze manier kan de afbeelding permanent op de stof worden overgedragen. Deze techniek laat geen residu achter dus het resultaat is schoon. Bovendien is het milieuvriendelijk omdat deze techniek gebruik maakt van inkt op waterbasis. Deze printtechniek kun je helaas niet gebruiken voor katoen.

Flexibel afdrukken gebruiken

Als je het ontwerp op rekbaar materiaal wilt afdrukken, moet je de flexdruk techniek gebruiken. Het resultaat van deze bedrukking is rekbaar en flexibel. Deze techniek maakt gebruik van een verhittings- en persproces. Wanneer je besluit om de flexdruk techniek toe te passen, dien je zorg te dragen voor het drukresultaat. Ten eerste moet je de flex print kleding niet op hoge temperatuur in het water wassen. Gebruik dan geen droger omdat deze de bedrukking kan beschadigen. Wanneer het resultaat van het bedrukken kreukels vertoont, kun je het strijken. Deze doek moet je echter wel binnenstebuiten keren. Gelukkig kun je de flexdruk techniek gebruiken voor verschillende soorten textiel.