Vervaldatum: hoe u niet zonder werk zit voordat u met pensioen gaat

vacatures

Tot welke problemen leidt de pensioenhervorming en hoe kunnen professionals zich voorbereiden op een lange, gelukkige carrière?

De Russische pensioenhervorming zal de positie van volwassen werkzoekenden verslechteren, ook al hebben we het over managers die al carrière hebben gemaakt. We hebben een marktonderzoek uitgevoerd voor leidinggevenden, vrouwen en mannen ouder dan 50, en hebben bijna 260 werkgevers geïnterviewd. Uit het onderzoek bleek dat 36% van de bedrijven helemaal geen CEO’s van meer dan 50 jaar in dienst neemt, en 48% doet dit een of twee keer om de paar jaar. Verdere groei van volwassen managers op de werkplek is zeer zeldzaam – we hebben het over een paar gevallen gedurende tientallen maanden. In bijna 90% van de gevallen worden werknemers vóór de leeftijd van 50 jaar managers op hoog en middelhoog niveau – ze bouwen een carrière op in hun bedrijf of worden van buitenaf aangenomen. Toch blijven managers vaak in hun functie na de pensioengerechtigde leeftijd – dit gebeurt bij 67% van de werkgevers.

Volgens de respondenten waren de belangrijkste problemen bij het werken met de oudere generatie conservatisme, gebrek aan flexibiliteit en motivatie. Tegelijkertijd konden de meeste bedrijven helemaal geen nadelen noemen. Een aanzienlijk deel van de deelnemers aan het onderzoek – 63,9% – gaf toe dat het voor de generatie 50+ moeilijker zal zijn om een ​​baan te vinden.

Dit betekent dat niemand is voorbereid op de pensioenhervorming. De meeste werkgevers houden geen ongemakkelijke houding aan tegenover oudere managers. Noch de staat, die nog niet klaar is om te helpen met vacatures, bijvoorbeeld om verplichte quota in te voeren bij bedrijven voor werknemers na 50 jaar. Noch de werknemers zelf, die proberen om geen ‘plotselinge’ bewegingen te maken na een bepaalde leeftijd, in het besef dat dit zal moeilijk zijn om later een baan te vinden.

Kandidaten die in de jaren zestig zijn geboren en dicht bij de X-datum zullen het echt moeilijk krijgen. Rotaties en kansen nemen af. De situatie wordt verergerd door stereotypen en de actieve ontwikkeling van jonge bedrijven. Tegenwoordig, in het tijdperk van digitalisering, de snelle groei van de IT-industrie en startups, wordt de toon gezet door een generatie jonge managers die gewend zijn zich dagelijks aan trends aan te passen en die zich misschien ongemakkelijk voelen bij het werken met senior collega’s. Wat leeftijdsdiscriminatie betreft, is de samenleving terug in de jaren negentig.

De verlenging van de pensioenleeftijd garandeert niet automatisch de gewenste functie. Deze positie zal moeten worden verdiend. Dus het belangrijkste is nu om proactief te zijn.
Investeer in uw gezondheid

Houd van jezelf en zorg voor jezelf. Als u niet voor uw gezondheid zorgt, kunt u de volwassen leeftijd bereiken, nog lang niet in de beste conditie. Het belangrijkste voordeel van jongeren is activiteit, gedrevenheid en een groot aanbod aan kracht. Zonder deze eigenschappen zal het buitengewoon moeilijk zijn om de concurrentie van de jongere generatie te weerstaan. Elke werkgever heeft een gezonde werknemer nodig. Rijd niet zelf op jonge leeftijd, weet hoe u moet rusten.
Investeer in onderwijs

Dit is een voorwaarde voor een succesvolle leider. Investeer in unieke kennis waarmee u zich onderscheidt van de kandidaten. Het is belangrijk om op tijd diepgaande expertise in een specifieke branche en sterke managementvaardigheden op te doen, waardoor u teams van verschillende niveaus kunt beheren.

Kijk naar de toekomst

Hoe zal de industrie zich ontwikkelen, vindt u over 20,30,40 jaar een waardige plek? In sommige beroepen ‘neemt’ technologie nu al een aantal functies van werknemers over. Dit kan bijvoorbeeld gezegd worden over een makelaar: 10 jaar geleden werd met de hulp van consultants de overgrote meerderheid van de transacties gesloten en tegenwoordig kan een gebruiker zelfstandig een huis voor zichzelf kiezen via groepen in sociale netwerken of speciale aggregators. De uitzonderingen zijn complexe deals en het topsegment, waar service een grote rol speelt.
Vergelijk bedrijfstakken

Er is tegenwoordig een duidelijke opdeling in de markt in gebieden en functies waar ervaring in de eerste plaats noodzakelijk is, en in gebieden die tijdelijke flexibiliteit, mobiliteit, gezondheid en activiteit vereisen. Zo vind je in de financiële wereld vaak medewerkers boven de 40: volwassenheid en gedetailleerde kennis van het werken met verschillende programma’s en documenten worden hier gewaardeerd. Elke overheidsstructuur is ook vrij conservatief in termen van personeelsrotatie. Bij de productie zijn ervaren medewerkers nodig. Ook hier is vaak een zeer enge specialisatie nodig, werken met apparatuur die misschien niet meer geproduceerd wordt, vandaar de behoefte aan ervaren personeel. Een ander ‘vruchtbaar’ gebied is HR: naast de opgebouwde ervaring worden hier ook de volwassenheid van het leven, het vermogen om een ​​gemeenschappelijke taal te vinden met mensen van verschillende status en niveau gewaardeerd.

“Gevaarlijke” beroepen zijn tegenwoordig die gerelateerd aan marketing, IT, verkoop en de dienstensector. Hier lijken zelfs dertigjarigen vaak “oudjes” te zijn in de ogen van jonge, gewone werknemers.
Open uw eigen bedrijf

Als zelfstandige kun je niet alleen doen waar je van houdt, een hobby in een bron van inkomsten veranderen, maar ook een zekere zelfstandigheid geven. U kunt niet bang zijn voor verminderingen of gebrek aan vraag met betrekking tot leeftijd.
Kijk naar het westen

Internationale bedrijven zijn minder gericht op oudere werknemers. Enerzijds moeten Russische vertegenwoordigingen passen bij de bedrijfscultuur van het hoofdkantoor. Aan de andere kant is de overgang van een binnenlandse naar een buitenlandse eenheid vrij reëel. Waar weten ze, zo niet in Europa, dat het leven na veertig nog maar net begint? Nu in buitenlandse bedrijven is een mentorcrisis sterk ontwikkeld: werknemers met uitgebreide ervaring worden zeer gewaardeerd, ze worden aangetrokken als leraren voor jonge werknemers. De rol van de oudere generatie wordt niet betwist: zij beschikken niet alleen over expertise en een passende achtergrond, maar worden ook opgevoed in andere waarden die zeer nuttig kunnen zijn. Ja, ze houden niet zo van veranderingen, maar ze kunnen loyaal zijn aan het bedrijf en zijn soms bereid om “voor het idee” te werken. Als je zo’n pad voor jezelf hebt uitgestippeld, leer dan zo vroeg mogelijk vreemde talen.

Stop niet

Zelfs als het lijkt alsof je het maximum in je carrière hebt bereikt, zijn er altijd aanvullende paden om te ontwikkelen. U kunt uw expertise en ervaring bijvoorbeeld gebruiken om een ​​ander bedrijf te helpen ontwikkelen door er als onafhankelijk bestuurslid aan te sluiten. Dit is een uitstekende optie voor een verdere carrière voor ervaren “toppers” die jarenlang in algemene functies in verschillende structuren hebben gewerkt.
Doe waar je van houdt

Het is erg belangrijk om op elke leeftijd een gevoel van vreugde en interesse in het leven te behouden. De werkgever zal, voor het overige gelijk, altijd de voorkeur geven aan kandidaten met brandende ogen en een proactieve aanpak. Constante zelfontwikkeling, niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk, helpt om anders naar de wereld te kijken en nieuwe taken voor jezelf te stellen.

https://www.vindazo.be

Vrachtwagenchauffeur CE

Functie

Voor onze klanten (grote spelers op het gebied van bouwmaterialen) zijn wij op zoek naar CE vrachtwagenchauffeurs-Container M / V / X.

Jij levert de container af.

Als u materiaal lost, bent u een echte kraanprofessional.

Aanbod

 • Werk in een levendig en gezond familiebedrijf.
 • Werk in je eigen omgeving.

Jouw profiel

 • Rijbewijs CE.
 • Ervaring hebben met het bedienen van kranen.
 • Ervaring met containervervoer heeft de voorkeur
 • Start om 6:00 uur

Rijd specifieke voertuigen: vrachtwagens met laadkranen, transport: constructiematerialen, controleer de staat van voertuigen en uitrusting, voer koppelingen uit, controleer het bestaan ​​en de geldigheid van boorddocumenten en transportdocumenten, rijd specifieke voertuigen: containerwagens, reizen: regio’s, Producten of verzamelen, vervoeren en leveren goederen om de geschiktheid van de goederen bij klanten te controleren

Basisonderwijs of de eerste graad van de middelbare school

https://www.vindazo.be/vacatures/vrachtwagenchauffeur.html

Verkoopmanager Sales Manager BeNe

Introductie

MünsterlandManager.de is een krachtige bemiddelingspartner voor verantwoordelijke en onverantwoordelijke managers en experts, verantwoordelijk voor landelijke wervings- en selectieprocedures voor middelgrote bedrijven.

Wij vertegenwoordigen een Duits familiebedrijf dat al jaren succesvol is in Nederland en België.

Uw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden als Verkoopmanager / Sales Manager Nederland / Belgie:

 • Je staat in voor de dynamische ontwikkeling van het bedrijf door het actief opzetten en uitbreiden van het verkoopteam, teamleiders en onafhankelijke consultants.
 • Werven, selecteren en ontwikkelen van nieuwe consultants, teamleiders en direct sales talenten (persoonlijk advies en verkoop middels presentaties / party; real-time en online sales).
 • Plan en organiseer activiteiten met het verkoopteam om verkoop- en omzetdoelen te bereiken.
 • Ondersteun het verkoopteam in de praktijk.
 • Werk nauw samen met het management en de leiding van uw eigen opleidingsacademie.
 • Verantwoordelijk voor het jaarlijkse team en inkomstenplan.

Wij vragen van u:

 • Vereist minimaal 5 jaar huidige verkoopervaring (tussen 2015 en 2020) en directe verkoop via demo’s / deelnemers met eigen netwerk.
 • Voor de hand liggende en succesvolle ervaring in het bouwen en leiden van teams.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie- en presentatievaardigheden.
 • Een ondernemende verkoper met een hands-on mentaliteit.
 • Je kunt het team goed motiveren en beschikt over leiderschap en sociale vaardigheden (empathie).
 • Een actieve, ambitieuze acteur en teamspeler.
 • Focus op prestaties en hoge flexibiliteit.
 • Een gestructureerde manier van werken en analytisch denken nodig.
 • Bekwaam in MS Office.
 • Een goede mondelinge vaardigheid in het Duits is vereist.
 • HBO’s werk- en denkniveau.
 • Een rijbewijs hebben en bereid zijn om te reizen.
 • Het is noodzakelijk om online zakelijke en digitale ervaring te hebben.

Wat u kunt verwachten bij onze opdrachtgever:

Onze klant is een hoogwaardig huistextielbedrijf dat u diverse en uitdagende werkgebieden, uitstekende carrièremogelijkheden, een platte organisatiestructuur en een schat aan familiebedrijven en door de eigenaar geleide Duitse bedrijven biedt. inkomen.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/sales-ondersteuning.html

Virtual structural designer – Witteveen+Bos

Wil jij de spil zijn in het ontwerpproces in een icoonproject als de Oosterweelverbinding in Antwerpen?

Onze infrastructuurprojecten roepen complexe vraagstukken op waarvoor relevante professionele disciplines nodig zijn om een ​​geïntegreerde benadering van ontwerp en implementatie te hanteren om ondersteunde oplossingen te verkrijgen. Disciplines als wegontwerp, architectuur, constructief en geotechnisch ontwerp, technische installatie, landschapsontwerp, waterbeheer, planning en kostenberekening moeten in hoge mate samenwerken om te komen tot het beste, integrale en intelligente ontwerp dat voldoet aan de wensen en eisen. Van onze klanten.

Als virtueel constructief ontwerper is het jouw taak om geometrische 3D-modellen van gebouwen (bijvoorbeeld tunnels, viaducten of ondergrondse gangen) te bouwen met een team van bouwpersoneel, geotechnische ingenieurs en ontwerpmanagers in Autodesk Revit. U kunt kennis over de constructie gebruiken om tot een haalbaar basisontwerp te komen. Op basis hiervan verkrijgt uw 3D-model tijdens het ontwerpproces informatie van andere professionele disciplines.

Er moeten aanpassingen worden gedaan en eerdere oplossingen moeten worden heroverwogen. Jij bent de sleutel in dit ontwerpproces en zorgt voor uniforme informatie voor alle disciplines zodat iedereen gebruik kan maken van de laatste informatie. Je integreert alle deelontwerpen van de disciplines die betrokken zijn bij het 3D-model, bepaalt de conflicten tussen verschillende deelontwerpen en zoekt naar oplossingen gerelateerd aan deze conflicten. Uw onmisbare 3D-model is de maatstaf van de ontwerpstatus van onze klanten.

Onder andere met behulp van VR- en AR-technologie weet je hoe je onze klanten (zoals degenen die in de buurt van het project wonen) tastbare en transparante ontwerpen kunt maken.

Wat wij vragen

 • Hoger beroepsonderwijs of universitair onderwijs in civiele techniek of bouwkunde;
 • Een sterke interesse in de nieuwste (design) technologie en de wens om voorop te lopen;
 • Teamspeler, gemakkelijk te communiceren en blij met de ideeën van anderen;
 • Flexibele instelling en sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Kennis van Autodesk Revit en / of Autodesk Civil 3D is een pré.

Wat wij bieden

 • Een uitdagende functie in een bruisende organisatie;
 • Samenwerken met jonge en enthousiaste collega’s in een multidisciplinair team;
 • Ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in het project;
 • Gedetailleerde begeleiding en uitgebreide interne en externe opleidingen;
 • Speciaal trainingsprogramma voor pas afgestudeerden: “Introductieprogramma”;
 • Competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen + Bos is een advies- en ingenieursbureau dat wereldwijde oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. In een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers aan interessante projecten in binnen- en buitenland in een multidisciplinair projectteam. Ons werk vereist altijd nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden, daarom is persoonlijke en professionele ontwikkeling noodzakelijk en gemotiveerd. Onze medewerkers zijn ambitieus en streven ernaar om hun best te doen en de beste kwaliteitsresultaten te leveren. Heb persoonlijk initiatief en ondernemersgeest. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

https://www.vindazo.nl/keywords/designer.html