Verkoop Kleding
Image default
Eten en drinken

Tips voor het kopen van de beste messenset

Tips voor het kopen van de beste messenset

Bij 5top hebben wij een aantal tips voor het kopen van de Beste messenset. Wij raden je zowiezo aan om te kiezen voor een model wat in een blok zit. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het werkt ook praktisch want je hoeft geen uren te zoeken naar het juiste mes. Daarbij heeft hout wel de voorkeur want als je hem per ongeluk verkeerd steekt of aan het frotten bent dan breekt er ook niets af. Als je een metalen blok hebt en dat doet dan kan een mes nog wel eens beschadiging of in het ergste geval wordt er een hap uit het mes genomen. Daarnaast is het ook belangrijk om op de dikte te letten. Dit laat namelijk ook zien of hij veel of weinig weerstand heeft. Hoe dikker het mes is hoe meer weerstand. De dikkere messen worden meestal gebruikt voor harde groente. 

Ook het handvat is een belangrijk punt. In de vaatwasser kun je namelijk alleen messen wassen met een hard kunstof handvat of een RVS handvat. Hout is wel karakteristiek, maar dit moet je echt met de hand afwassen want het kan niet tegen de hete temperaturen van een vaatwasser. Daarnaast staat er vaak ook een kopje hardheid bij. Een harder mes is vaak duurder, maar dit blijft wel vele malen langer scherp. Je hoeft het dus minder te bewerken met een messenslijper en dat zorgt ervoor dat je meer tijd overhoudt. Daarnaast is het ook gewoon fijner, want niets zo irritant als een bot mes wanneer je snel het eten op tafel wil zetten.

Kwaliteit boven prijs

Om de beste messenset te kunnen kopen heb je een aardig budget nodig. Wij zeggen altijd dat je beter naar de kwaliteit en reviews kunt kijken als de prijs. Dit omdat de duurdere messen vaak ook veel langer meegaan. Als je het uiteindelijk gaat omrekenen naar een prijs per jaar, dan zie je al snel dat de duurdere messen per jaar gezien een stuk goedkoper zijn. Sommige messen kunnen bij dagelijk gebruik nog steeds een levensduur halen van 20 uur.