Verkoop Kleding
Image default
Kinderen

Met deze 4 tips kies jij de perfecte kinderschoen

De perfecte kinderschoenen uitzoeken is altijd een lastige opgave. In dit artikel ga ik je 4 gouden tips geven die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste schoenen voor je kind.

Neem je kind mee

Kinderen kunnen een sterke eigen mening krijgen. Ze willen steeds meer mee bepalen en je kunt vaak als ouder niet zomaar alles voor ze meenemen. Als je namelijk schoenen meeneemt voor kinderen is de kans groot dat ze niet mooi gevonden worden en ze hierdoor ook minder vaak gedragen gaan worden. Dit is natuurlijk zonde. Door samen met je kind nieuwe schoenen uit te gaat kiezen zullen ze de schoenen vaker dragen, omdat ze ze zelf mooi vinden. Als ouder kun je hier natuurlijk wel inspraak in hebben door ze bijvoorbeeld te laten kiezen uit 3 soorten schoenen. Ze hebben dan alsnog een rol gehad in het uitkiezen van welke schoen ze het leukste vinden en dit is ook goed voor de autonomie van je kind.

Goedkope kinderschoenen

Kinderschoenen hoeven lang niet altijd duur te zijn. Ze slijten snel, omdat kinderen veel buiten spelen en ze ook snel groeien. Je moet als ouder dus regelmatig nieuwe schoenen aanschaffen voor je kind. Je kunt beter goedkope kinderschoenen aanschaffen, want duurdere schoenen gaan vaak net zo snel kapot bij kinderen. Ook groeien ze er snel weer uit en passen ze de schoenen niet meer. Goedkope schoenen zijn ook niet altijd minder goed of minder mooi dan duurdere schoenen, dus het ik zeker de moeite waard om een keer voor de goedkopere schoenen te kiezen. Hiermee kun je als ouder ook wat geld besparen.

Kinderschoenen

Kijk naar het weer

Voor ieder seizoen hebben kinderen weer andere schoenen nodig. Zo zijn voor de herfst regenlaarzen onmisbaar voor kinderen om lekker mee in de regen te spelen. In de zomer zijn juist sandalen erg prettig. Deze kunnen de kinderen gemakkelijk uitdoen als ze in de zandbak gaan spelen en sandalen hebben ook alsnog wel voldoende versteviging als kinderen buiten gaan rennen en klimmen. Bij ieder seizoen en bij iedere weersomstandigheid passen geschikte schoenen. Als je kinderschoenen gaan aanschaffen is het dus verstandig om te kijken naar het seizoen dat eraan komt en op basis hiervan te bepalen wat voor nieuwe schoenen je aanschaft voor je kind.

Goede pasvorm

Kinderschoenen moeten een goede pasvorm hebben. Kinderen zijn veel in beweging en ontwikkelen zich volop. Het is hierdoor ook belangrijk dat ze al op jonge leeftijd op goede schoenen lopen. De pasvorm is hierbij belangrijk. Als de schoenen veel te groot zijn, sloffen ze uit de schoenen tijdens het spelen. Ze kunnen hierdoor ook sneller vallen als ze aan het spelen zijn, omdat de schoenen niet goed aansluiten. Maar ook te kleine schoenen zijn niet goed. Dit zit ook niet prettig voor het kind als de schoenen veel te strak zijn. Let dus bij het aanschaffen van nieuwe schoenen vooral op de pasvorm. Zitten de schoenen niet te los of te strak?