Verkoop Kleding
Image default
Dienstverlening

Wat kunnen voordelen zijn van een woningontruiming?

Of je nu bijvoorbeeld in een grote stad: woningontruiming Amsterdam inhuurt om het huis leeg te maken of het zelf doet, het kan niet echt fijn aanvoelen. Toch is het wellicht goed om het positieve ervan in te zien en het kan je ook een hoop brengen. Er zijn namelijk een aantal voordelen die een woningontruiming kan hebben.

Herstel van de woning

Je kan er om te beginnen een heleboel uit halen. Als een woning namelijk ontruimd wordt, kan dit de verhuurder of eigenaar in staat stellen om de woning te herstellen en op te knappen. Mochten er dingen zijn die een reparatie nodig hebben, is dit ook het moment. Uiteindelijk kan dit de waarde van de woning verhogen en de kans vergroten op het aantrekken van nieuwe huurders of kopers.

Naleving van huurovereenkomst

In eigenlijk de meeste gevallen is de ontruiming het gevolg van het niet naleven van de huurovereenkomst door de huurder (bijvoorbeeld het niet betalen van huur of wangedrag).  Een ontruiming kan dan helpen om de rechten van de verhuurder beter te handhaven en de betrouwbaarheid van de huurovereenkomst te beschermen. Mocht jij in dit geval de huurder zijn, is dit uiteraard niet fijn voor jou, maar een verhuurder kan hier natuurlijk wel veel aan hebben en voor hem of haar is het daarom zeker een voordeel. Ook voor jezelf is het aan de andere kant misschien wel iets wat je nodig hebt om meer moeite te doen voor je woning. 

Goedmaken van juridische geschillen

Als er juridische geschillen zijn tussen de verhuurder en huurder, kan een ontruiming helpen enorm bij het oplossen van deze geschillen. Het verkrijgen van een gerechtelijk bevel kan een formele juridische basis bieden voor het beëindigen van het huurcontract. Het is niet wat je altijd wilt, maar soms is het wel nodig om iets af te kunnen sluiten en dan is het uiteindelijk wel een goede beslissing om te nemen. 

Veiligheid en gezondheid

Als ten slotte een woning onveilig of ongezond is, kan een ontruiming het enige redmiddel zijn om de veiligheid en gezondheid van bewoners te waarborgen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ernstige bouwtechnische gebreken of gezondheidsrisico’s. Het is wel zo dat dit alleen voorkomt in extreme gevallen, maar ook hier brengt het hele proces dus een voordeel met zich mee.