Verkoop Kleding
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor een trilplaat kan worden gebruikt

Een trilplaat wordt in de bouw voor verschillende doeleinden gebruikt. Een trilplaat trilt op zo’n manier dat de grond eronder wordt aangedrukt. Een trilplaat is onmisbaar bij het leggen van stoeptegels om te voorkomen dat de tegels op den duur gaan inklinken. Maar wanneer gebruikt u een trilplaat? Hier zijn drie redenen waarom u een trilplaat voor bestrating nodig heeft.

 

De grond verdichten

Voordat u de bestrating legt, is het goed om het zand dat als ondergrond zal dienen te hebben verdicht. U kunt dit ook met uw voeten doen, maar een trilplaat kan meer druk uitoefenen op de grond voor een beter resultaat. Met een goed verdichte ondergrond heeft u een goede fundering die ervoor zorgt dat de verschillende lagen onder de bestrating stabiel blijven.

 

bestrating aftrillen

Als u klaar bent met bestraten bovenop de verdichte grond, kunt u ook een trilplaat gebruiken om de grond te egaliseren. Wees voorzichtig met sierbestrating, want het zijn kwetsbare bestratingen! U kunt de nieuwe bestrating beschermen tegen beschadiging met een zogenaamde Vulkollan mat. Dit is een mat die u aan de trilplaat bevestigt.

 

Asfalt verdichten

Asfalt kan ook verdicht worden. Dat gebeurt als er een reparatie is uitgevoerd of bij een overgang tussen verschillende verhardingen. Dan heb je een trilplaat nodig die ook water spuit, zodat het asfalt niet aan de trilplaat blijft kleven. Het water koelt de plaat af zodat het asfalt niet kleverig genoeg wordt om zich aan de plaat te hechten.

 

Trilplaat verhuur

Voor eigen gebruik of eenmalige klussen zult u niet snel een trilplaat kopen. Ze zijn namelijk duur en nemen teveel ruimte in beslag. Een trilplaat huren kan daarom een goede optie zijn. Het is wel belangrijk om goed na te denken over wat voor vermogen u nodig heeft. Als u er niet helemaal zeker van bent, neem dan contact op met de verhuurmedewerkers.

 

https://www.123machineverhuur.nl/