Verkoop Kleding
Image default
Woningen

5 leuke ideeën voor jouw kledingkast

Een kledingkast klinkt vrij simpel natuurlijk, het is gewoon een kast met kleding erin. Maar dat valt wel mee, er zijn super veel leuke ideeën met kledingkasten. Je kunt je kleren op veel manieren een plek geven in je kamer in een stijl die ook past bij je gehele woonstijl. Zo kun je het vrij simplistisch houden maar kun je ook heel creatief en expressief te werk gaan. Kortom, je kunt alle kanten op en het is helemaal aan jou hoe je het wilt hebben.

1. Laat je kast op maat maken

Dit is zeker een leuk idee als je precies in je hoofd hebt hoe je het graag wilt hebben. Misschien wil je wel een kast met een specifieke plank voor hoeden, onderin de kast een aantal planken voor schoenen en een lade om je sokken en ondergoed in op te bergen. Dat kan gewoon, je kunt een kast namelijk op maat laten maken precies zoals jij het wilt hebben. Dan kun je het helemaal ontwerpen zoals jij het wilt hebben en voor je ziet.

2. Houd het simplistisch

Misschien houd je wel helemaal niet van veel poespas en heb je het liefst dat het gewoon lekker praktisch is. Dat kan prima en het kan ook nog best wel eens heel stijlvol zijn, want ‘more is less’. Zo kun je een kledinghanger en een ladekast neerzetten en je kunt al je kleding al kwijt. Dat is heel praktisch als je een kleine kamer hebt en hoeveel meer heb je eigenlijk nodig?

3. Kies leuke kastknopjes

De leukste afwerking voor je kledingkast zijn natuurlijk de kastknopjes en daar kun je ook helemaal je fantasie op los laten gaan. Het maakt namelijk echt niet uit, of je nou een Mickey Mouse kastgreep of een gewone zwarte kastgreep wilt hebben. Daardoor kan ’s ochtends de kastdeur opentrekken al een lach op je gezicht brengen en dat is het toch wel waard zou ik zeggen!

4. Een open kledingkast

Een kledingkast hoeft helemaal niet dicht te zijn, het kan ook heel leuk zijn om vanuit je bed zo de kast in te kunnen kijken. Zo kun je nog van onder je dekbed bepalen welke outfit je die dag aan gaat trekken. Daarbij ziet het er ook gewoon hartstikke leuk uit om een open kledingkast te hebben en worden je kleren een stuk meer betrokken in het interieur.

5. Een spiegel in de kledingkast

Een spiegel op je kamer heeft veel voordelen en zeker in je kledingkast, zo kun je direct nadat je een outfit aangetrokken hebt beoordelen of het je staat. In de kledingkast kun je er ook voor kiezen om de spiegel te verbergen als je het niet mooi vindt om een spiegel op je kamer te hebben. Zo heb je er wel een, maar je ziet het niet. Een spiegel op je kamer kan echter wel goed helpen in het verbeteren van de lichtinval en het vergroten van de ruimte.