Verkoop Kleding
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een blender

Je grootmoeder had niet veel keukenkeuzes of opties. De apparaten waren eenvoudig. Neem bijvoorbeeld die grote mixer die ze had.

Hij was groot en luidruchtig. Het had waarschijnlijk een paar snelheidsstanden. Dat was alles. Misschien was het enige goede eraan dat het gebouwd was als een tank. Het werkt nog steeds na al die jaren.

Snel vooruit naar het heden. Deze krachtige en veelzijdige apparaten doen meer dan het mixen van smoothies of het kloppen van room. Ze kunnen koffie malen, soepen opwarmen en zelfs pindakaas maken.

Waar moet je op letten als je een blender koopt?

Je hebt een aantal grote keuzes voor je als je in de markt bent voor een blender. De opties kunnen overweldigend zijn.  Kennis is macht. Je kunt de juiste beslissing nemen als je alle informatie voor je hebt. Daarom heb ik deze gids samengesteld. Dit is wat je moet weten om de juiste Kitchen blender te kiezen.

Welke materialen worden gebruikt om de containers te maken

De houders zijn meestal gemaakt van glas, plastic of roestvrij staal. Glazen houders zijn zwaarder, maar wel stabieler dan de andere twee. Het nadeel van glazen houders is dat ze zwaarder zijn om stoffen uit te schenken. Plastic bakjes zijn vaak gevoeliger voor krassen en ze hebben de neiging het aroma van het verpulverde voedsel te absorberen.

Roestvrijstalen containers zijn mooi om te zien, maar ze blokkeren het zicht op het voedsel dat wordt gemengd en dat maakt het moeilijk om de consistentie van de vloeistof te controleren.

Het vermogensbereik van de motor van de blender

Blenders met een hoger wattage kunnen gemakkelijk grotere stukken zoals fruit in hun eentje vloeibaar maken. Blenders met een lager wattage moeten vloeistoffen zoals water in de kom gieten om de stukken voedsel in de blender te laten bewegen en later te laten emulgeren. Blenders met een hoog vermogen kunnen zelfs ijs vergruizen zonder dat de blender zelf beschadigd raakt.

Ruimte die de blender inneemt

Staafmixers zijn in verhouding kleiner dan staafmixers. Daarom kunnen ze gemakkelijk worden opgeborgen in een kast als de keuken kleiner is of als je er niet veel ruimte voor wilt vrijmaken op de keukenplaat om rommel te voorkomen. Aanrechtmixers daarentegen nemen gewoonlijk veel ruimte in op het aanrecht, maar hiermee kan je grotere hoeveelheden voedsel maken.

Ze kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden gebruikt om smoothies te maken voor vier personen tegelijk, afhankelijk van de capaciteit van de container.

 

Budget

Dit is zeker een heel eenvoudige vraag, maar toch wordt hij vaak genegeerd. Beslissen welk het bedrag dat u bereid bent te besteden kan u helpen beperken tot een paar merken vrij gemakkelijk. Je moet er echter altijd voor zorgen dat je alle verschillende accessoires zoals een garde of extra containers krijgt binnen het budget dat je hebt vastgesteld. Je moet alle opties goed afwegen en een merk kiezen, de kosteneffectiviteit analyseren en dan pas een keuze maken. Er is niet veel verschil tussen de prijsklassen van de verschillende merken blenders, maar zorg ervoor dat je nadenkt over het gebruik van je nieuwe blender.