Verkoop Kleding
Image default
Sport

Tips voor sporten in weer en wind

Als je eenmaal lekker je ritme in een sport gevonden hebt kan dat heerlijk zijn. Dat kan een buitensport zijn waardoor je nog lekker tijd in de buitenlucht doorbrengt ook. Het nadeel kan helaas wel het weer zijn, dat is niet altijd even mooi in Nederland. De kou trotseren is al heel wat, maar de regen en de wind trotseren kan soms nog veel uitdagender zijn. Gelukkig zijn er diverse manieren om je te beschermen tegen weer en wind.

Trotseer de wind

Harde wind kan hinderlijk zijn waardoor je het onder andere sneller koud krijgt. Zeker als je sport is het dan verstandig je goed tegen de wind te beschermen vanwege het feit dat je zweet en je lichaam daardoor vatbaarder kan worden voor de wind. Als je opwarmt en weer afkoelt kan dat ervoor zorgen dat je je ellendiger gaat voelen, terwijl sporten vaak juist voor een goed gevoel zorgt. Sport windjacks zijn er dan ook in diverse vormen en kleuren te vinden. Kies bijvoorbeeld een windjack met afneembare mouwen, ideaal wanneer het waait en je het even te warm krijgt tijdens het sporten.

Bescherming tegen regen

Een jas kan je sport breken of maken, daarbij dien je met diverse zaken rekening te houden. Bij het uitkiezen van de juiste jas is het slim om erop te letten dat die veel handige functies heeft. Een jas die je beschermt tegen de regen is ook onmisbaar in Nederland. Hou hierbij rekening met een ademende stof zodat je er niet teveel onder gaat zweten. Een all weather jack is ideaal, omdat je daarmee overal op voorbereid bent. De capuchon is mooi verwerkt in de kraag zodat je er geen last van hebt als je de capuchon niet nodig hebt. Een pet op je hoofd kan je ogen beschermen tegen de regen.

Ben je op zoek naar een goede winkel voor jouw nieuwe sportoutfit? Jenisport.nl biedt vrijwel alle soorten kleding aan, waaronder warme wind- en regenjacks.