Verkoop Kleding
Image default
Mode en Kleding

Zijn sokken in sandalen toegestaan in 2021?

Tegenwoordig zie je steeds vaker wereldsterren die laks hebben aan andermans mening, en zonder enige twijfel sokken in sandalen dragen. Toch zijn deze sterren vaak de trendsetters als het gaat om mode en fashion. Hoe zit dat nou precies met sokken in sandalen? Is dat tegenwoordig als gedoogd?

Jarenlang werd dit beschouwd als een red-flag in de mode. Droeg je sokken in sandalen? Dan had je volgens de maatschappij geen enkel gevoel voor mode en wilde je zichtig laten opvallen dat je hier ook niets om gaf. Er zijn echter recente signalen die erop wijzen dat het dragen van sokken in sandalen, steeds meer in populariteit aan het toenemen is. Nou ja, toenemen is een groot woord. Het wordt in ieder geval minder afgekeurd dan voorheen.

Moet je direct naar je sokkenla rennen om je leukste paar sokken met print tevoorschijn te halen en daarna naar je schoenenkast om je sandalen te pakken? Ja! En nee. Het antwoord is nog niet zo eenvoudig. 

In dit artikel proberen wij deze brandende vraag te beantwoorden, door wat informatie te geven over zowel de geschiedenis, als recente ontwikkelingen in de fashionwereld.

Sokken in sandalen: de geschiedenis

De geschiedenis van sokken in sandalen is heel anders dan je in eerste instantie zou verwachten. Sokken in sandalen stamt namelijk niet af van de Duitse toeristen, maar uit de Egyptische en Romeinse tijd. 

In moderne tijden is het dragen van sokken in sandalen niet alleen acceptabel, maar wordt het ook toegejuigd in Aziatische landen zoals India en China. In deze landen is het dragen van sandalen sowieso meer geaccepteerd, ook in professionele omgevingen. 

In Duitsland en een paar andere plekken in (voornamelijk Oost-)Europa is het ook populair om sokken te dragen in sandalen. 

Je kunt dus wel concluderen dat over het algemeen niemand buiten Noord-Amerika, en sommige delen binnen West-Europa, vreemd opkijken wanneer je voor de dag komt met deze combinatie aan je voeten. Sterker nog, in sommige situaties kan het aanstootgevend zijn als iemand je dat niet doet!

Redenen waarom je sokken niet in sandalen moet dragen

Eerst een aantal argumenten waarom je niet je sokken in sandalen moet dragen. Dit zijn slechts een aantal redenen, gebaseerd op ‘de standaard’ in de huidige maatschappij. Of je het hiermee eens moet zijn, is aan jou om te bepalen.

1. Het ziet er gek uit

Reden 1 om geen sokken en sandalen te dragen, is eigenlijk heel simpel: het ziet er gewoon vreemd uit. Vanuit een mode perspectief zijn sandalen ontworpen om te dragen met blote voeten. Als je deze schoen dan combineert met sokken, werpt dit de hele esthetiek af.

2. Het is niet heel zinnig

Als je het gewoon leuk vindt om je voeten te bedekken door sokken te dragen – wat volkomen begrijpelijk is – waarom zou je er dan wel voor kiezen om open schoenen te dragen? Sandalen zijn juist ideaal voor het luchten van je voeten! Het verslaat dus zowel het doel de sokken, als de sandalen om ze te combineren.

3. De maatschappij is er op tegen

Bij veel mensen wekt het dragen van sokken in sandalen zeer sterke gevoelens op. Ze zijn er flink op tegen en haten deze look absoluut. Ze vinden het kinderachtig of gewoon ontzettend niet modieus. Vaak zijn ze ook niet bang om hun mening tegenover jou te uiten. Of je je hier iets van moet aantrekken? Wij vinden van niet. Iedereen staat vrij om zijn eigen stijl te ontwikkelen.

Redenen waarom je wel sokken in sandalen moet vragen.

Oke, niet doen dus? Zo simpel is het niet. Er zijn namelijk ook een aantal redenen waarom je juist wel sokken in sandalen moet dragen!

1. Wereldsterren beginnen steeds vaker met het dragen van deze combinatie

Zoals de meeste modetrends, zijn het de beroemdheden die meestal als eersten de nieuwe trends omarmen. De laatste tijd zijn er verschillende beroemde mensen gefotografeerd met een paar sokken en sandalen aan de voet. 

Er zijn zelfs enkele beroemdheden die de trend niet alleen hebben omarmd, maar er zelfs hun kenmerkende look van hebben gemaakt, David Beckham en Justin Bieber. En dit zijn geen kleine namen in de fashionwereld.

2. Vertrouwen en opzet

Mode weerspiegelt vaak wie je bent en hoe je je voelt. Als je gewaagde kleding draagt, laat je zien dat je een zelfverzekerd persoon bent en niet veel geeft om de mening die andere over jouw kledingkeuzes hebben. Het dragen van sokken in sandalen is een zo’n gewaagde keuze.

3. Mode blijft zich ontwikkelen

Mode is niet iets wat vast staat. Mode ontwikkelt zich over de jaren heen. Wat nu een trend is kan morgen weer uit de mode zijn. Dat is het hele punt van mode. Regels waren bedoeld om te worden overtreden en als je denkt dat sokken in sandalen comfortabel aanvoelen of er cool uitzien, waarom zou je het dan niet doen? Misschien zorg jij wel voor de nieuwe rage in jouw samenleving, dat is pas cool.

Dus: wel of geen sokken dragen in sandalen?

Sommige vragen hebben geen eenzijdig antwoord. Hetzelfde geldt voor deze vraag. Zeker, jarenlang was dit een bekende red-flag in de mode- en fashion industrie, maar niemand weet exact waarom.

Besluit je om het een kans te geven? Volg dat in ieder geval de volgende adviezen op:

  • Zorg ervoor dat je goede sokken hebt (geen gaten dus!)

  • Als het kan, ga dan altijd voor een paar sokken met print
  • Zorg dat het comfortabel zit (sokken in teenslippers is geen aanrader)

  • Check altijd even het weer, je wilt natuurlijk niet met natte, koude sokken rondlopen


https://www.xpooos.com/nl/sokken/sokken-met-print/