Verkoop Kleding
Image default
Mode en Kleding

Werkkleding kopen? Hier moet u op letten!

Ten eerste moet werkkleding comfortabel zitten. Kies daarom de juiste maat. Werkkleding zit goed als u zich vrij kunt bewegen en als u veilig kunt werken. De kleding mag niet te strak zitten of te ruim. Controleer de maattabel van de fabrikant om de juiste maat te kiezen. Een werknemer die zich prettig voelt in goed zittende werkkleding, is een werknemer die meer plezier zal hebben in het werk. Kies bij voorkeur voor werkkleding met logo, zodat personeel van een bedrijf gemakkelijk herkenbaar is.

Geschikt materiaal bij het kopen van werkkleding

Er zijn verschillende soorten stoffen die voor werkkleding worden gebruikt, zoals katoen, polyester, nylon en kunstleer. Kies materialen die bestand zijn tegen slijtage en die comfortabel zijn om te dragen. Ook moet het materiaal bij het werk passen.

Wat is veilige werkkleding?

Sommige werkkleding is voorzien van reflecterende elementen of andere veiligheidskenmerken. Kijk of de kleding die u koopt deze kenmerken (nodig) heeft voor extra bescherming. Hurricane is gespecialiseerd in goede werkkleding.

Het belang van werkkleding van goede kwaliteit

Koop kleding die gemaakt is van stevig materiaal dat bestand is tegen intensief gebruik. Als u kleding draagt wat gemaakt is van goedkoop materiaal, kan het snel slijten en moet het eerder vervangen worden.

Het belang van een goede pasvorm

Kies kleding met een goede pasvorm die het lichaam volgt. Dit laatste betekent dat bewegingen niet beperkt worden en dat kleding niet te strak om het lichaam heen zit. Oncomfortabel zittende werkkleding maakt werken minder leuk. Als personeel zich zelfverzekerd voelt in werkkleding dan zullen werknemers zich beter kunnen focussen op het werk en zich zelfs vrolijker kunnen voelen.

Werkkleding kopen

Let ook op het ontwerp van werkkleding

Kies daarom werkkleding die speciaal is ontworpen om bewegingen te vergemakkelijken terwijl u taken uitvoert, zoals werkkleding van Hurricane. Goede werkkleding heeft meestal ook speciale zakken, knopen of riemen om spullen aan te bevestigen.

Welke kleur werkkleding?

Kies kleuren die gemakkelijk te wassen zijn en die niet snel vervagen. Als u voor een bedrijf een bepaalde kleur moet dragen, wordt de kleur van werkkleding door het bedrijf bepaalt. In dergelijke situaties is het meestal zo dat het bedrijf de werkkleding op maat aan personeel verstrekt. Het gaat dan meestal ook om werkkleding met logo. Er kunnen ook werkschoenen of werkjassen of hoofddeksels bij horen.

Welke stof is geschikt voor werkkleding?

Kies een stof die geschikt is voor het werk. Kies bijvoorbeeld een stof die bestand is tegen vlekken als u veel met chemische producten werkt. Goed beschermende kledingstof zal geadviseerd worden voor het werken met machines en overige elektrische apparaten. Voor vuil werk is het belangrijk dat werkkleding gemaakt is van goed te reinigen stoffen. En als u in de zomer veel buiten werkt, kies dan voor ademende stof.

Wanneer is werkkleding met extra functies nodig?

Kledingstukken met extra functies zoals reflecterende strips of extra zakken kunnen nodig zijn om de veiligheid op het werk vergroten. Reflecterende strips vergroten de zichtbaarheid, waardoor de kans op ongevallen vermindert. Als er gevaar op het werk bestaat voor uitglijden zijn antislipzolen aan te bevelen. Antislipzolen voorkomen dat werknemers uitglijden in een gevaarlijke situatie. Waterbestendig materiaal voorkomt dat werknemers nat worden in een natte omgeving en de kans op ongevallen vermindert. Tot slot kan ook weerbestendig materiaal nodig zijn voor werknemers die (veel) buiten moeten werken. Weerbestendige werkkleding voorkomt dat werknemers te snel afkoelen door weersomstandigheden, of uitglijden of vallen door het glad worden van het werkoppervlak.