Verkoop Kleding
Image default
Mode en Kleding

Skischoenen aanmeten? Goede keuze!

Het is erg slim om uw skischoenen te laten aanmeten. Want een goede pasvorm op de voet is de manier voor een ideaal ski-gevoel. De beste krachtoverbrenging, een optimaal koppel, een stevige pasvorm zonder wrijving en een aangenaam gevoel onder de voeten zijn slechts enkele van de vereisten voor skischoenen. Het spreekt voor zich dat een skischoen zelden als een handschoen past. Daarom is het des te belangrijker om uw skischoen aan te laten meten aan uw individuele wensen en aan uw eigen voetvorm. Hier leest u hoe dit werkt en waar u op moet letten bij het laten passen van uw skischoenen.

Waarom is het belangrijk om skischoenen te laten aanmeten?

Skischoenen aanmeten is niet iets dat iedereen vanzelfsprekend doet. Zeker niet als er een eerste keer naar de sneeuw getogen wordt om eens te proeven van het skiën. Veel mensen besluiten in zo’n situatie gewoon een skischoen in de winkel te kopen. Afhankelijk van uw schoenmaat en het type skischoen, de skischoen aan en uit. En kijken wat past. Voor sommige mensen kan dit goed werken, maar anderen worstelen tijdens hun ski-avontuur met pijn, drukpunten of een slecht gevoel op de hellingen. Nauwkeurige meting vermijdt problemen.

Voorkomende problemen

Beperkingen en drukpunten op de voet, enkel of onderbeen veroorzaken pijn of belemmeren de doorbloeding. Dit is niet alleen het geval bij zogenaamde “probleemvoeten” maar ook bij veel relatief ‘normale’ voeten. Wat te denken van gevoelloze tenen, drukpunt op de wreef, kramp in de voeten, beknelde kuiten, kleine teen, of enkel. Een Hallux Valgud, dat is een veelvoorkomende bobbel bij de grote teen kan je parten gaan spelen als je in vol ornaat op de berg staat. Daarnaast komen pijnlijke schenen en koude voeten ook veelvuldig voor bij niet goed passende skischoenen. Koude voeten hebben vaak te maken met een slechte doorbloeding. Een slechte doorbloeding kan worden veroorzaakt doordat de skischoen geen goede pasvorm heeft. Als de skischoen niet optimaal past, ontbreekt de nodige precisie in de krachtoverbrenging naar de ski. Dit beïnvloedt het gevoel op de piste en dus direct ook het skiplezier.

Deze ellende wil toch niemand?

Ga daarom voor een goed advies naar een professional. Kijk op de website voor meer informatie. Doe uzelf dit plezier. Zodat de sneeuwpret niet bedorven wordt door slechtzittende skischoenen.